SINTUR9100PASAR

 KROATISCHE KRONIEK - CRONACA CROATA 

24 november 2012.

Naar aanleiding van de toetreding van Kroatië tot de EU in juli 2013 stond rond dat Zuid-Europese land een veeltalige avond (Nederlands, Engels, Italiaans ...) op het programma.

Uit het Italiaanse Bari kwam Enrica Simonetti

-journaliste bij La Gazzetta del Mezzogiorno en auteur van Luci sull'Adriatico - Fari tra le due sponde (Ed. Laterza)-

 beeldrijk vertellen over vuurtorens langs de Adriatische kusten.

Uit Sint-Niklaas stamt reisauteur Herman Cole die in de zomer 2012 de Kroatische hoofdstad Zagreb en de oostelijke regio Slavonië bereisde.

Maar er was nog veel meer …

Programma in samenwerking met ANFITEATRO-amici della cultura italiana.

Start: 20:00u Kasteel Walburg, Walburgstraat 35, Sint-Niklaas 

Wie er niet was, zal niet kunnen navertellen wat een zalig zaterdagavondje dat was in de Nicolaaskerk ! Op initiatief van Herman Cole en Sintur 9100 Pasar en met medewerking van het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen en Anfiteatro-amici della cultura italiana brachten mezzo Eveline Juten (Amsterdam), Henk Dekker (Amsterdam) en Hein Hof (Amersfoort) in de Nicolaaskerk op de Grote Markt van Sint-Niklaas een uniek vrolijk concert met Sinterklaasliederen uit alle tijden en genres.

Deelname: 10 euro – 8 euro voor leden Pasar en Anfiteatro-amici della cultura italiana

Info en inschrijvingen

info

Wegens het ontoereikend aantal toeschouwers -o, wat was er die avond véél Cultuur in Sint-Niklaas- ging slechts € 250 naar de werking van de sociale kruidenier De Springplank in Sint-Niklaas.   

Met de zegen van de Heilige Nicolaas

van Myra via Bari

Klik hier voor enkele recente fotootjes -2012- uit Demre/Myra (Turkije).  

Klik op de heraut en ontdek de regio PUGLIA

Luister en kijk naar 'Da terra spagnola', Italiaanse versie van 'Zie ginds komt de stoomboot'. (Vertaling en 'zang' Herman Cole, lancering in Bari op 8 mei 2012, film Nicola Amato)

In een bijgebouwtje van de Basilica di San Nicola (Bari) zong Herman Cole in die dagen ook 'Da terra spagnola' met een groep lokale Nicolaasvrienden. (Film Antonio Minelli)

Sinterklaas en Zwarte Piet dansen in 'Het Reuzenlied' (tekst: Herman Cole) dat begin 2009 werd gelanceerd op het Sint-Nicolaasplein te Sint-Niklaas. Klik HIER voor het filmpje.

Klik op de cover en je belandt niet bij KREO. Maar wel bij PASAR. Want zo gaat dat dat toeristische magazine sinds enige tijd door de wijde wereld.