CULTUURREIZEN DAVIDSFONDS

Op verzoek van Davidsfonds Cultuurreizen begeleidde ik in de loop van 2016 twee door mij bedachte reizen.

  • een stedenreis GENUA/GENOVA ... van 20 tot 24 april 2016
  • een rondreis NOORDOOST-ITALIE met aandacht voor getuigenissen van la Grande Guerra ... van 10 tot 17 juni 2016. Enkele beelden van de juni-reis vindt u door HIER te klikken.

Intussen kwam er goed nieuws voor 2017: op verzoek van Davidsfonds Cultuurreizen begeleid ik van 7 tot 11 juni (accompagno!) een ronduit vorstelijke stedenreis TORINO/TURIJN. Bedacht voor flinke stappers. Voor minimaal 15 en maximaal 25 reizenden .

Hieronder staan enkele van mijn schrijfsels uit vervlogen decennia die op Torino betrekking hebben.

 

Om wat in de sfeer van Turijn te komen, kunt u hier klikken om te luisteren naar 'Torino, quanto sei bella', een oude kraker van Antonello Venditti.

Of loopt u liever naar www.paoloconteofficial.com om het universum te ontdekken van de in 1937 in Asti (Piemonte) geboren Paolo Conte?

Je hoeft niet ver te zoeken om letterlijk 'een beeld' te krijgen van Turijn. De site www.turijn-nu.nl is een ware schatkamer. Wilt u informatie over het jachtslot Venaria Reale, ga dan naar www.lavenaria.it en vergaap je dertien minuten aan INVITO A CORTE.

Hieronder staan enkele van mijn schrijfsels uit vervlogen decennia die op Genova betrekking hebben. Voor de reis naar Genova, luister hieronder even naar een oude en lichtjes waggelende Paolo Conte (°1937 Asti). Of verkiest u David Dundas die in 1976 iets zong over 'Jeans on'? Of neigt u meer naar de zestigjarige Genuese gitarist Beppe Gambetta met een fijne versie van de klassieker 'Crêuza de mä' van de lokale held Fabrizio de André?

Hieronder staan de drie artikelen rond de Grande Guerra in Noordoost-Italië die ik in de loop van 2014 mocht publiceren in het toeristische magazine PASAR (www.pasar.be).

Ze werden opgemerkt door de jury van de Nederlandse Aad Struijs-persprijs, waardoor ik begin 2015 op de Vakantiebeurs in Utrecht het schavotje van de zes genomineerden mocht beklimmen. (Het leverde me een mooie fles wijn op.)

COLEsterolo.be © 2015 • Privacy Policy • Terms Of Use