ADRIAAN COLE

Look and listen, man ... Check Maanzaad-website.

Maanzaad met nederlandstalige reggae.

Funfunfun

Wat zegt soundslike ? (klik hiernaast)

Eerst was er SPIJKERHART (Remember Kankercowboy) 

Los Vegos heeft de deuren gesloten !

OVER DE VOORRONDES VAN DE LAWIJTSTRIJD 2007: 'Het nonchalante viertal van Spijkerhart ging er dan weer vandoor met de overwinning van de vierde voorronde. Hun aantreden zorgde voor een heuse stijlverandering van de avond. Nederlandstalige rock werd ons in het aangezicht gegooid, gekruid met satire en ironie. Vooral de creativiteit van de drummer mogen we niet ontzien. Imitaties van bonobo’s allerhande werden niet geschuwd en werkten de ludieke sfeer in de hand. Al deze factoren samen zorgden voor een trefzekere creativiteit die de jury het best kon bekoren.' 

We kwamen om te 'keuren' en kiezen dus divers: wortelsoep (€ 2,5) en feta (€ 4) als voorgerechtjes, de chiliwrap en falafel (€ 7) erna. Normaliter ben ik geen grote fan van wortelsoep, wegens vaak te flets, maar deze is goed gekruid en vol van smaak. Ook de gepaneerde feta aan de overkant - geserveerd met rauwe groenten en een dressing - valt in goed aarde. We kijken uit naar onze hoofdgerechtjes.

Spijkerhart maakte een goede beurt tijdens een editie van het Oost-Vlaams Rockconcours en tijdens de muzikantendag van Poppunt. De groep concerteerde onder meer in jeugdhuis Kompas, Foyer De Spiegel, de Stadsschouwburg en tal van parochiezaaltjes en podiumkroegen in Sint-Niklaas, het Waasland en de wereld. In 2003 raakte de band dankzij coaching door Dirk Blanchart in de halve finale van de Nekka Nacht-wedstrijd. In de finale van de Lawijtstrijd 2007 op 19 mei eindigden ze op de tweede plaats, na de als winnaars gedoodverfde Hong Kong Dong. De decibelmeter kroonde hen evenwel met de Publieksprijs. Niet gekankerd en ... voorwaarts, cowboys.

'We danken alle bezoekers van de afgelopen drie jaar voor hun aanwezigheid en voor het aangename gezelschap. PS: De afwezigen hadden ongelijk.' (Stef en Adriaan)

“Sterk gepekelde Nederlandstalige rock met zin voor gehaaide satire, maar ook ruimte voor geflirt met reggae, ska en aanverwante genres”, zo plegen Adriaan Cole, Bert Foubert, Joris Ringoot en Bart Van Acker hun Spijkerhart-exploten doorgaans flegmatisch te omschrijven. “We willen rocken en daarom componeren en arrangeren we speelse, weliswaar geheide rocksongs. Bovendien zijn we de populaire babypunk ver voorbij en dat ondanks onze typische samenstelling, of noem het standaard rockbezetting. We zijn het prototype van de Nederlandstalige beukband!”

 Uit 'eva-magazine', het blad dat niet alleen vegetariërs boeit (1ste semester 2007)

Schrijven Inke Hutse en Koen Vandepopuliere: 'Vrijdagavond. Een drukke week schreeuwt om een ontspannende afsluiter. Geen betere manier tot onthaasting dan een hapje in goed gezelschap! LOS VEGOS is een eetkaffee... en dat mag je letterlijk nemen. Je valt met de deur meteen in de eetkamer van het hoekhuis: een open ruimte , een aantal tafeltjes vooraan, en de bar in de hoek. Ook onmiddellijk bij het binnenkomen: een menubord aan de muur. De biologische klok van de LOS VEGOS-adepten loopt blijkbaar gelijk met die van de gemiddelde Hispanic: om 20u is het kaffee nog nagenoeg leeg. De camerero van dienst begroet ons echter spontaan van achter de bar en zorgt er zodoende voor dat we ons meteen op ons gemak voelen. Hij geeft een korte uitleg bij de kaart. Afgezien van feta saganaki (gepaneerd) spreekt die, met gerechten als spaghetti bolognaise (€ 8), chiliwrap (€ 9) en diverse omeletten (€ 5/6) nochtans voor zich.

En die komen al snel. De huisbereide falafel en dito sausjes zijn heerlijk ! Bij het afruimen komen we te weten dat ze bovendien vegan zijn. De kok heeft geëxperimenteerd tot hij het ei er finaal kon uitzwieren. Met succes, wat ons betreft. Mijn chili wrap, tortilla's gevuld met chili sin carne, valt eveneens in de smaak, al mocht hij een tikkeltje warmer.