MIA STEEL

Door toedoen van het Algemeen-Nederlands Verbond (www.anv.nl) en de Fundación Cultural Knecht-Drenth (http://fundatie-knecht-drenth.eu) kon Mia Steel de hele maand oktober 2015 aan de slag in een gelegenheidsatelier in het Valenciaanse Callosa d'en Sarrià. Een beroezende ervaring. (Foto hiernaast en hierboven)

Aan het begin van elk van de zestien hoofdstukken van de reisgids '100 x Noord-Italië' van Herman Cole (2007 en 2009) staat de reproductie van een passend schilderij van de hand van MIA STEEL. Op uitnodiging van Kunstkring Waasmunster heeft ze in oktober 2007 tentoon gesteld in Kasteel Blauwendael te Waasmunster. In januari 2008 hingen de 16 schilderijen in OC Oude Statie te Stekene, op uitnodiging van het lokale Davidsfonds.

De tentoonstelling in Waasmunster werd ingeleid door Raf Coorevits op zondag 30 september 2007; aan het einde van de jaren zestig zette Mia onder leiding van deze vermaarde graficus de eerste stappen op het artistieke pad, in het gezelschap van mede-exposant beeldhouwer Frans Heirbaut. 

Meer dan vier decennia (tot juni 2015) begeleidde Mia Steel in de jeugdateliers Nieuwkerken Sander Wijnants van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Sint-Niklaas een honderdtal kinderen tussen zes en twaalf op hun ontdekkingsreis door de wereld van de plastische kunst.

 

Op haar eigen parcours kwam ze na tekenen en beeldhouwen bij schilderen terecht. Tussen 1994 en vandaag heeft ze haar aquarellen en olieverfschilderijen - vooral landschappen - getoond in meerdere individuele en groepstentoonstellingen. In de meest recente 'Meekijken met Mia' in februari 2015 in de Piet Elshoutzaal van STeM Sint-Niklaas confronteerde ze eigen werk met dat van een zeventigtal pupillen. (foto's hiernaast)

 

Wars van alle 'ismen' weerspiegelen Mia's werken een diepe liefde voor de natuur;

ze zijn vaak het resultaat van intens reizen, dichtbij en ver weg. Ze probeert zich constant te vernieuwen en blijft geduldig slijpen aan haar expressievormen.

Voor contact met Mia Steel

mia.steel144@gmail.com

 

Mia Steel schildert de pyramides in Zone , provincie Brescia, in Noord-Italië. (2005)

COLEsterolo.be © 2003 • Privacy Policy • Terms Of Use